IJstaart met aardbeien

IJstaart met aardbeien

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

IJstaart met aardbeien

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g aardbeien
    • 1 citroen
    • 4 takjes
    • 300 g (type Philadelphia)
    • 300 g kwark
    • 400 ml
    • 4 eieren
    • 80 g
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 200 g
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Spoel de aardbeien en snijd ze in stukjes. Laat er een paar heel. Boen de citroen schoon met heet water. Rasp de schil en pers de vrucht uit.

  2. Meng de kwark met de roomkaas, de vanillesuiker en 60 g suiker. Roer er het sap en de schil van de citroen door.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot het lauw is. Klop de eieren au bain-marie schuimig en schep beetje bij beetje de chocolade erdoor. Zet de kom in ijswater en klop tot het mengsel volledig koud is. Spatel de kaas erdoor. Klop de room half op en spatel die er ook door.

  4. Vul een springvorm van 26 cm diameter met de helft van de kaas. Verdeel er 2/3 van de aardbeien over en schep daarop de rest van de kaas. Zet minstens 3 uur in de diepvriezer.

  5. Spoel en droog de muntblaadjes. Meng ze met de plakjes aardbei, de hele aardbeien en de suiker.

  6. Haal de taart een halfuur voor het serveren uit de diepvries en ontvorm. Werk de taart af met het mengsel van aardbeien, muntblaadjes en suiker.

Misschien vind je dit ook wel lekker!