IJstaart met rode bessen

IJstaart met rode bessen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

IJstaart met rode bessen

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g
    • 3 eieren
    • 3 el
    • 4 eidooiers
    • 5 el
    • 300 g kwark (magere)
    • 250 ml
    • 150 g
    • 350 g rode bessen
    • 1 el citroensap
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Bekleed de springvorm met bakpapier.

  3. Doe de marsepein met de eieren en de bloem in de blender. Mix tot een kruimelig deeg. Vorm er een bal van, rol uit en bekleed er de vorm mee. 

  4. Bak 30 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  5. Klop voor de vulling de eidooiers met 3 eetlepels suiker au bain-marie tot een dik, wit schuim. Meng dit schuim met de kwark of verse kaas. Klop de room stijf en spatel het erdoor.

  6. Rasp wat chocolade voor de afwerking. Laat de rest smelten au bain-marie en schep dit door de helft van de kaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet 1 uur in de diepvries.

  7. Spoel de bessen, houd er enkele apart voor de afwerking en rits de rest af. Plet ze samen met de resterende suiker en het citroensap. Schep de bessen door de overblijvende kaas. Verdeel ze vervolgens over de taart en strijk glad. Zet de taart 5 uur in de diepvries.

  8. Neem de taart 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en werk af met bessen en chocoladeschilfers.

Misschien vind je dit ook wel lekker!