Ikan Bakar Pedis - Pittige Gegrilde Vis

Ikan Bakar Pedis - Pittige Gegrilde Vis

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Ikan Bakar Pedis - Pittige Gegrilde Vis

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g witte rijst
    • 60 g Basis voor Boemboe
    • aluminiumfolie (of 6 bananenbladeren)
    • 0.5 el Conimex sambal brandal
    • 1 el Conimex zoete dikke ketjap
    • 1 el Conimex wokolie
    • 6 makreelfilets
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de zoete dikke ketjap, boemboe, sambal en olie in een kom en marineer de visfilets met dit mengsel. Marineer de visfilets minimaal een half uur, het liefst langer.
  2. Leg de gemarineerde makreelfilets op een stuk aluminiumfolie (ca. 30 bij 30 cm) en vouw deze dicht. Gaar de makreelfiles pakketjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

  3. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze.
  4. Serveertip: gebruik in plaats van aluminiumfolie bananenbladeren. Ook heel geschikt voor op de barbecue!

Voor een frisse tegenhanger serveer je het met Roedjak Manis.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!