Indiase aardappel-boontjessalade met garam masala

Indiase aardappel-boontjessalade met garam masala

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Indiase aardappel-boontjessalade met garam masala

Ingrediënten voor 4 personen
    • 700 g aardappels (bv. franceline)
    • 2 el
    • 4 lente-uien (gesnipperd)
    • 1 tl kurkuma
    • 3 el
    • 1 citroenschil (geraspt)
    • 1 tl garam masala
    • 1 bosje verse koriander (grof gehakt)
    • peper en zout
    • 250 g sperziebonen
    • 1 tl komijnzaadje (fijngestampt)
Minder dan 30 minuten

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar in lichtgezout water. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezout water. Giet ze af, laat ze schrikken in ijskoud water en laat ze uitlekken.

  2. Roerbak de gesnipperde lente-uitjes even in een scheutje arachideolie en voeg er het komijnzaad en de kurkuma aan toe. Laat de kruiden heel even meebakken.

  3. Schep de aardappelen en de boontjes erbij en laat die ook even meebakken. Breng ze op smaak met peper, zout, het citroensap, de geraspte citroenschil en de garam masala. Schep alles goed om. Doe de salade over in een kom en laat ze afkoelen.

  4. Bestrooi de salade royaal met grofgehakte koriander en serveer ze bij een stukje gegrild vlees of gegrilde vis.

Misschien vind je dit ook wel lekker!