Indiase curry met pompoen en spinazie

Indiase curry met pompoen en spinazie

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Indiase curry met pompoen en spinazie

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode uien (in halve ringen gesneden)
    • 2 teentjes (fijngesneden)
    • 1 tl garam masala (specerijenmengsel)
    • 2 tomaten (in stukjes gesneden)
    • 1 el tomatenpuree
    • 0.5 flespompoen (geschild en in blokken gesneden)
    • 1 blik kokosmelk (400 g)
    • 1 groentebouillonblokje (Knorr)
    • 1 blik kikkererwt (tussen de 300 en 400 g, afgespoeld en uitgelekt)
    • 300 g
    • 200 g
    • zout en peper
    • Becel Olie Blend
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verhit wat olie in een braadpan en bak de uien en knoflook een paar minuten op laag vuur. Voeg de garam masala en tomaat toe en bak 2 minuten mee.

  2. Voeg de tomatenpuree, pompoen, kokosmelk, kikkererwten, het groentebouillonblokje en 400 ml water toe en breng alles aan de kook. Laat op laag vuur ca. 30 minuten stoven tot alles gaar is en de saus iets is ingedikt.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg op het laatste moment de spinazie toe aan de stoofpot en laat slinken. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer de curry met de rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!