Indiase Tikka Masala met kipfilet

Indiase Tikka Masala met kipfilet

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Indiase Tikka Masala met kipfilet

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 1 pak Knorr Wereldspecials Indiase Tikka Masala
    • 300 g kipfilets
    • 1 ui
    • 1 tomaat
    • 1 el olie
    • verse koriander (optioneel ter garnering)
    • 1 el magere yoghurt
  • Voor de salade:

    • 3 el
    • 10 g (gehakt)
    • 1 komkommer
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snipper de ui grof en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Kook de rijst in ruim kokend water in 13 minuten gaar. Giet de rijst af in een vergiet. Laat even uitdampen en roer goed om.
  3. Verhit ondertussen in een koekenpan of wok 1 eetlepel olie en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de gesnipperde ui kort mee. Voeg dan de inhoud van het zakje ‘currypasta’ toe en bak deze ca. 1 minuut mee.
  4. Voeg 200 ml water, de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje ‘kruidenmix’ toe aan de kipfilet en roer het goed door. Breng het geheel aan de kook en laat deze 6 a 7 minuten al roerend zachtjes doorkoken.
  5. Voeg als laatste 1 eetlepel yoghurt toe en laat het nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
  6. Voor de salade: meng 3 eetlepels yoghurt met 10 gram vers gehakte munt en peper naar smaak. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng dit door de muntyoghurt. Strooi de ‘amandelen’ (eventueel geroosterd) over de Tikka Masala en serveer het met de gekookte rijst en de komkommersalade.

  7. Tip: lekker met koriander.

Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!