Indiase veggieburgers

Indiase veggieburgers

Ik heb alle tijd Erg makkelijk Goedkoop

Indiase veggieburgers

Ingrediënten voor 6 personen
    • 6 meergranenbroden (kleintjes)
    • 350 g bloemige aardappelen
    • 400 g zoete aardappelen
    • 2 wortels
    • 2 rode bieten
    • 6 eieren
    • 1 el komijnpoeder
    • 2 el
    • 2 el (fijngehakt)
    • 300 g
    • arachideolie
    • 200 g kikkererwten (uit blik)
  • Voor de yoghurt-muntsaus:

    • 1 komkommer
    • 300 ml
    • 0.5 bosje verse munt
    • zout en peper
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en de zoete aardappelen. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitdampen. Spoel de kikkererwten en laat goed uitlekken.

  2. Plet de aardappelen en de zoete aardappelen. Meng ze met de kikkererwten, komijn en koriander. Doe er ook het korianderblad bij. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen 6 burgers en laat ze 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Schil en rasp de wortelen en de bietjes.

  4. Schil voor de saus de komkommer, verwijder de zaadjes en snijd de komkommer in kleine stukjes. Hak de munt grof. Meng de komkommer met de munt en de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Wentel de burgers door de bloem en bak ze aan beide kanten 2 minuten in flink wat arachideolie. Bak ook 6 kleine spiegeleitjes.

  6. Beleg de broodjes met wortel en biet, leg er een veggieburger en een gebakken eitje op en werk af met de yoghurtsaus.

Verbluffend lekker

Misschien vind je dit ook wel lekker!