Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip

Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Indiase zalmburger met yoghurt-munt dip

Ingrediënten voor 4 personen
  • Voor 4 grote burgers:

    • 400 g gerookte zalm
    • 1 zoete aardappel
    • 5 cm gemberwortel (geraspt)
    • 4 el
    • 2 eieren
    • 1 tl kurkuma
    • 4 el
    • 150 g
    • 2 el olijfolie
    • 4 broodjes (bijv. Italiaanse bollen, zie foto)
    • 0.5 komkommer
    • peper en zout
  • Voor de yoghurt-dip:

    • 6 el
    • 4 el
    • 2 el
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en kook in ongeveer 15 minuten gaar.

  2. Snijd de gerookte zalm in stukjes. Stop de zalm, ei, zoete aardappel, geraspte gemberwortel, fijngesneden verse munt, havermout, kurkuma, garam masala, peper en zout in een keukenmachine (of gebruik een kom en staafmixer).

  3. Voeg ook 2 eetlepels olijfolie toe en meng het tot een soepele massa. Maak hier 4 burgers van.

  4. Verwarm een scheut olie in een koekenpan. Bak de burgers ongeveer 4 á 5 minuten per kant.
  5. Snijd ondertussen de Italiaanse bollen doormidden en rooster deze krokant in de oven op grillstand (of in de broodrooster).

  6. Voor de yoghurt dip: meng de yoghurt met garam masala en peper en zout (naar smaak). Snijd de munt heel fijn en meng ook door de dip. Verdeel de saus over de bollen.

  7. Snijd een aantal plakjes komkommer en verdeel deze over de saus. Beleg de bollen met de burgers en maak af met een laag saus.