Indisch stoofvlees met kokosboontjes

Indisch stoofvlees met kokosboontjes

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Indisch stoofvlees met kokosboontjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g mienestjes
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 100 ml Conimex Ketjap
    • 4 el Becel Olie Blend
    • 500 g hamlappen (in blokjes)
    • 2 tl (djahé)
    • 200 ml
    • 2 el seroendeng
    • 450 g sperziebonen
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan 2 eetlepels olie. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak bruin aan. Bak hierna de ui 1 minuut mee. Bestrooi het vlees vervolgens met de gemberpoeder en schep om. 

  2. Schenk de ketjap en kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in 45 minuten zachtjes gaar.

  3. Kook na 30 minuten de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  4. Verhit in een wok de resterende 2 eetlepels olie en bak de sperziebonen in 5 minuten warm en knapperig gaar. Schep er de seroendeng door.

  5. Verdeel de mie over 4 diepe borden en schep er het stoofvlees overheen. Serveer met de kokosboontjes.

  6. Aantal kcal: 695 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!