Indische gehaktballetjes met sperziebonen

Indische gehaktballetjes met sperziebonen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Indische gehaktballetjes met sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 blik (à 400 ml) kokosmelk
    • 2 tenen knoflook (geperst)
    • 350 g rundergehaktballetjes
    • 2 el gebakken uitjes
    • 2 el
    • 300 g witte rijst
    • 3 el ketjap manis
    • 1 blikje (à 70 gr) tomatenpuree
    • 2 uien (gesnipperd)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de gehaktballetjes bruin aan. Schep ze uit de pan.
  3. Fruit de ui en de knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree met de ketjap toe en bak 1 minuut.

  4. Schenk de kokosmelk in de pan. Doe de gehaktballetjes met de pindakaas en de sperziebonen terug in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes met de bonen in 10 minuten afgedekt gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  5. Strooi de gebakken uitjes over de gehaktballetjes en serveer met de rijst. Lekker met sambal.
  6. Aantal kcal: 754 p.p. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!