Indische groente- en viscurry met amandelrijst

Indische groente- en viscurry met amandelrijst

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Indische groente- en viscurry met amandelrijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g witte rijst
    • 6 el geschaafde amandelen
    • 300 g peultjes
    • 300 g tomaten
    • 400 g stevige visfilet (bijv. Pangasiusfilet)
    • 3 kleine uien
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 pakje Conimex groene curry paste (95 g)
    • 1 tl Conimex Sambal Brandal
    • 40 g Conimex Kroepoek Bali
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen de amandelen in een koekenpan lichtbruin en laat ze op een bord afkoelen. 

  2. Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Pel de uitjes en snijd ze in 8 partjes. Haal de peultjes af. Snijd de tomaten in stukjes.

  3. Verhit een wok, schenk er 2 eetlepels wokolie in en wok hierin de uien 3 minuten. Roerbak dan de vsfilet 2 minuten mee en vervolgens de peultjes en tomaten 1 minuut. Meng er 2 dl water en de groene curry kruidenpasta doorheen, breng aan de kook en laat het 4 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Meng de rijst met de helft van de amandelen en sambal brandal naar smaak. Schep de rijst en de curry op 4 borden. Strooi de rest van de amandelen over de curry en serveer met de kroepoek.

  5. Variatietip: maak de curry met gemengde zeevruchten (diepvries) in plaats van visfilet. De bereidingstijd is hetzelfde.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!