Indische hachee met sperzieboontjes en rijst

Indische hachee met sperzieboontjes en rijst

Snel klaar Iets moeilijker Goedkoop

Indische hachee met sperzieboontjes en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1.5 el basterdsuiker
    • 0.5 el pindakaas
    • 1 ui
    • 1 bouillonblokje
    • 2 el kruidenazijn
    • 4 el ketjap manis
    • 2 teentjes knoflook
    • 400 g sperziebonen
    • 400 g witte rijst
    • 600 g rib-runderlappen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd het in kleine stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Roer de ketjap, azijn, bastersuiker en sambal door elkaar.
  2. Bak het vlees al omscheppend bruin. Doe er zout en peper bij. Neem het vlees uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de ui lichtbruin en glazig. Voeg de knoflook toe en fruit even mee.
  3. Voeg het ketjapsausje toe en voeg zoveel kokend water toe totdat het net onder staat (ongeveer 250 milliliter). Breng aan de kook, doe het bouillonblokje erbij en voeg het vlees weer toe. Stoof in 2 a 2½ uur gaar.
  4. Als alles gaar is de pindakaas toevoegen en nog even laten indikken. Serveren met gekookte sperzieboontjes en rijst.

Misschien vind je dit ook wel lekker!