Indische karbonades

Indische karbonades

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Indische karbonades

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (vers)
    • 1 tl sambal
    • 1 ui
    • 400 g
    • 2 el
    • 5 el ketjap manis
    • 3 teentjes knoflook
    • 4 stuks karbonades
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de knoflook, gember en sjalotjes fijn of pureer ze met behulp van een staafmixer of keukenmachine.
  2. Verwijder het bot van de karbonade en snijd het vlees in blokjes. Eventueel kunnen de stukjes bot worden bewaard om later ook mee te sudderen voor extra smaak.
  3. Pers de citroen en zet het sap alvast klaar.
  4. Fruit het mengsel van de knoflook, gember en sjalotjes in de pan totdat deze glazig wordt. Voeg het vlees toe en meng dit goed met het gefruite mengsel.

  5. Braad het vlees een beetje aan en voeg vervolgens het kopje water, de ketjap, sambal en citroensap toe. Naar smaak kan er wat peper en zout worden toegevoegd naar smaak.
  6. Zet het vuur op half en doe een deksel op de pan. Sudder het vlees gaar en zacht in 1 1/2 tot 2 uur. Controleer af en toe of er nog voldoende vloeistof aanwezig is in de pan. 

  7. Zo niet voeg dan een scheutje water toe. Serveer de Babi Ketjap met wat rijst en een groente gerecht als.

Misschien vind je dit ook wel lekker!