Indische nasi met kipsaté en pindasaus

Indische nasi met kipsaté en pindasaus

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Indische nasi met kipsaté en pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets (in gelijkmatige stukken gesneden)
    • 2 teentjes (uitgeperst)
    • 4 el ketjap manis
    • stukje verse gember (ca. 4 cm, geraspt)
    • 300 g
    • 150 g pindakaas met stukjes noot
    • 50 g santen uit blik (kokoscrème)
    • 4 eieren
    • 1 gele paprika (in reepjes gesneden)
    • 100 g doperwten (uit de diepvries)
    • 2 bosuitjes (in ringetjes gesneden)
    • Chinese kool (een paar bladeren, in stukjes gesneden)
    • 1 sjalotje (in dunne plakjes)
    • handje kroepoek
    • zonnebloemolie
    • zout en peper
    • 8 houten prikkers of satéstokjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng de kipfilet met de knoflook, de helft van de ketjap en de helft van de gember en laat 20 minuten of langer marineren.
  2. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verwarm in een steelpan de pindakaas met de rest van de ketjap, de kokoscrème, de rest van de gember en 250 ml kokend water op laag vuur. Roer regelmatig.

  4. Klop de eieren los. Verhit een beetje zonnebloemolie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Bak de omelet in 2 minuten net gaar. Laat afkoelen en snijd de omelet in reepjes.
  5. Verhit wat zonnebloemolie in een wok en bak de paprika met de doperwten ca. 4 minuten. Voeg de bosuitjes en Chinese kool toe en bak even mee. Meng de rijst en omelet erdoor.
  6. Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan, bak de sjalot op hoog vuur knapperig en strooi over de pindasaus.
  7. Rijg de kip aan satéprikkers en gril ze op de barbecue of in een grillpan in 4 minuten gaar. Keer regelmatig.
  8. Serveer de saté met de nasi, kroepoek en de pindasaus.
  9. Tip van Sandra: gebruik eens kipdijfilet voor je kipsaté. Dit bevat meer vet en zorgt voor malser vlees.

Misschien vind je dit ook wel lekker!