Indonesische groenten curry met Chinese kool, ei en seroendeng

Indonesische groenten curry met Chinese kool, ei en seroendeng

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Indonesische groenten curry met Chinese kool, ei en seroendeng

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g witte rijst
    • 4 eieren
    • Conimex wokolie
    • 1 pakje Conimex Indonesische groenten curry paste
    • 3 el witte amandelen
    • 3 kleine uien
    • 300 g Chinese kool
    • 1 rode paprika
    • 1 pakje Conimex kokosmelk
    • 2 el Conimex Seroendeng
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Kook de eieren in kokend water in 8-9 minuten hard. Laat ze onder de koude kraan schrikken en wat afkoelen. Pel en halveer de eieren.
  3. Hak ondertussen de amandelen heel grof. Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de amandelen lichtbruin. Schep ze op keukenpapier. Maak de wok even schoon met keukenpapier.
  4. Pel en snijd de uien in halve ringen. Snijd de Chinese kool in brede repen. Was en droog de kool heel goed (bijv. in een slacentrifuge). Was en snijd de paprika in ruiten.
  5. Verwarm de wok op een hoog vuur, schenk er ca. 2 eetlepels wokolie in en wok de ui en paprika 3 minuten. Voeg de Chinese kool toe en roerbak 1 minuten mee. Zet het vuur laag. Voeg de currypasta, 50 ml water en kokosmelk toe. Breng al roerende aan de kook en laat 1 minuut pruttelen. Voeg eventueel nog een scheutje water (of groentebouillon) toe.
  6. Verdeel de rijst en de curry over 2 diepe borden of brede kommen. Leg de eieren in de curry. Schep de amandelen en seroendeng erop.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!