Indonesische groenten curry met tofu en sperziebonen

Indonesische groenten curry met tofu en sperziebonen

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Indonesische groenten curry met tofu en sperziebonen

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • Conimex wokolie
    • 150 g sperziebonen
    • 1 ui
    • 150 g winterpeen
    • 1 kleine rode peper
    • 150 g
    • 200 ml Conimex kokosmelk
    • 1 pakje Conimex Indonesische Groenten Curry Paste
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de ui in halve ringen, de winterpeen in stukjes, halveer de sperziebonen en snijd de rode peper in stukjes. Snijd de tofu in blokjes.

  2. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Kook de sperziebonen 5 minuten voor.
  4. Verhit 2 eetlepels wokolie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Leg de tofublokjes opzij. Bak de ui en wortel kort.
  5. Zet het vuur laag en voeg de voorgekookte sperziebonen, peper, currypasta, kokosmelk en 50 ml water toe en breng het al roerend aan de kook. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de tofu toe en laat het nog 1 minuut doorkoken. 

  6. Serveer de curry met de gekookte rijst.

  7. Serveertip: bestrooi het gerecht met 2 handjes (ongezouten) pinda's.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!