Italiaans gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Italiaans gehaktbrood

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 scheutje tabasco
    • 3 el pesto's
    • 1 handje paneermeel
    • 3 eieren
    • 2 el Italiaanse kruiden
    • 250 g half-om-halfgehakt
    • 1 kg rundergehakt
    • 4 el pijnboompitten (droog geroosterd)
    • 1 rode peper (gedroogd)
    • 1 snufje peper en zout (versgemalen)
    • 0.5 fles tomatenketchup
    • 3 teentjes knoflook (geperst)
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Vermeng het gehakt en roer de knoflook, pesto, pijnboompitten, het rode pepertje en de Italiaanse kruiden erdoor. Voeg de eieren toe en genoeg paneermeel voor een stevig samenhangend mengsel. Maak het geheel pittig op smaak met peper, zout en tabasco.

  3. Vet een (glazen) cakevorm (2 l inhoud) in met olie en schep het gehakt erin. Druk het gehakt goed aan en verdeel er een royale laag ketchup over. Strijk glad. 

  4. Bak het gehaktbrood 50-60 minuten in de oven. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie wanneer het brood te donker dreigt te worden.

  5. Neem de vorm uit de oven en laat 10 minuten staan alvorens hem aan te snijden. Serveer iets meer dan de helft van het brood in dunne plakken.

  6. Laat de rest van het gehaktbrood afkoelen. Bedek het brood met plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Misschien vind je dit ook wel lekker!