Italiaans tartaartje met rozemarijnpartjes

Italiaans tartaartje met rozemarijnpartjes

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Italiaans tartaartje met rozemarijnpartjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g tomaten
    • 1 kg vastkokende aardappelen (ongeschild in partjes)
    • 1 rode ui
    • 1 bol (à 125 gr) mozzarella (in plakjes)
    • 2 el pesto alla genovese
    • 4 rundertartaartjes
    • 2 tl
    • 1 el balsamicoazijn
    • 5 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelpartjes in een bodem water met een snufje zout 10 minuten.

  2. Snijd 8 dunne plakjes van de tomaat, snijd de rest van de tomaat in reepjes. Meng de tomaat met de ui, 3 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en zout en peper naar smaak.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 6 minuten goudbruin.

  4. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de tartaartjes met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin aan.

  5. Bestrijk de bovenkant van de tartaartjes met de pesto. Leg er 2 plakjes tomaat en de mozzarella op. Leg de deksel op de pan en laat de kaas een beetje smelten.

  6. Schep de aardappelpartjes om met de rozemarijn en (zee)zout naar smaak.
  7. Leg op 4 borden een tartaartje, schep er de rozemarijnpartjes bij en serveer met de tomatensalade. Garneer de tartaartjes met een blaadje basilicum.

Misschien vind je dit ook wel lekker!