Italiaanse aubergineschotel

Italiaanse aubergineschotel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Italiaanse aubergineschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g Parmezaanse kaas
    • 1 ciabatta (in sneetjes)
    • 2 el basilicumblaadjes (in reepjes)
    • 700 g
    • 1 bol mozzarella
    • 2 aubergines
    • 6 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken. Verhit steeds in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak 3-4 plakken aubergine in 2 minuten per kant bruin.

  2. Leg ze op een bord en bak met de rest van de olijfolie de rest van de aubergine.
  3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Schenk een laagje tomatensaus in een ovenschaal.

  4. Leg er 2-3 plakken aubergine op. Herhaal met de rest van de tomatensaus en aubergine. Eindig met een laag tomatensaus.
  5. Leg de mozzarella erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  6. Bak de aubergineschotel in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin. Bestrooi met de basilicum en serveer het stokbrood erbij. Lekker met een frisse groene bladsalade met balsamicodressing.

  7. aantal kcal: 465 kcal p.p.

Tip: serveer deze schotel met een frisse groene bladsalade met balsamicodressing.

Meer food inspiratie: Terug naar Italië

Een feest aan tafel: Mini pizza van aubergine

Misschien vind je dit ook wel lekker!