Italiaanse broccoli-stamppot

Italiaanse broccoli-stamppot

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Italiaanse broccoli-stamppot

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g cherrytomaten
    • 1200 g kruimige aardappelen
    • peper en zout
    • 3 el
    • 750 g broccoli
    • 200 ml
    • 150 g rauwe ham
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water en giet ze af. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in 10 min. gaar.
  2. Snijd de tomaatjes in vieren en de ham in brede repen. Verwarm de melk zonder te koken.
  3. Stamp de aardappelen fijn en stamp de broccoli er grof door. Giet tijdens het stampen de warme melk erbij.
  4. Schep de partjes tomaat en de pesto door de stamppot en maak op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Verdeel over vier borden en garneer met de hamrepen.
  6. Dit gerecht bevat 420 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!