Italiaanse gehakttaart

Italiaanse gehakttaart

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Italiaanse gehakttaart

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode uien
    • 2 teentjes
    • 3 bolletjes
    • 1 bos peterselie
    • 8 plakjes
    • 1 el Blue Band Vloeibaar
    • 900 g kalfsgehakt
    • 4 eieren
    • 60 g broodkruimels of paneermeel
    • 2 el dijon mosterd
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de mozzarella in blokjes. Hak de peterselie fijn. Laat het deeg ontdooien.

  3. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en fruit de uien en knoflook ca. 2 minuten. Laat afkoelen. Kneed in een kom het kalfsgehakt met de gebakken uien, knoflook, mozzarella, 3 eieren, broodkruim, mosterd, peterselie en breng het op smaak met zout en peper.
  4. Vet de vorm in en druk de plakjes bladerdeeg dakpansgewijs tegen de rand van de vorm (niet op de bodem). Laat het deeg hierbij overhangen.
  5. Schep het gehaktmengsel erin en vouw het deeg over het gehakt. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de taart in 45 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Tip: deze Italiaanse gehakttaart is erg lekker met een frisse gemengde salade en dressing.

Meer food inspiratie: 10x gek op gehakt

Lees ook: Kook jij vaak hetzelfde? Ontdek hier snelle & makkelijke recepten