Italiaanse kikkererwtensoep

Italiaanse kikkererwtensoep

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Italiaanse kikkererwtensoep

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 teentje knoflook (of 2, in plakjes)
    • 1 blik gepelde tomaten (inhoud 400 gr)
    • 1 blik kikkererwt (inhoud 400 gr)
    • 100 g pecorino aan een stukje
    • 4 el
    • 4 el extra vierge-olijfolie
    • 150 g (wilde)
    • 400 ml kippen- of groentebouillon
    • peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Breng de tomaten en de knoflook in een ruime pan aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg twee derde van de kikkererwten en twee derde van de spinazie en alle bouillon toe en laat de soep 25 minuten zachtjes koken. 

  2. Pureer de soep grof met een staafmixer. Warm de rest van de kikkererwten en de spinazie mee en breng op smaak met peper en zout. 

  3. Schep de soep in verwarmde borden en roer er een lepel olie en een lepel balsamicoazijn door. Schaaf er pecorino boven en serveer meteen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!