Italiaanse ovenschotel met gehakt

Italiaanse ovenschotel met gehakt

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Italiaanse ovenschotel met gehakt

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 teentjes knoflook
    • 125 g verse Italiaanse worst
    • 5 plakjes (ontdooid)
    • 1 el bloem + extra (om het deeg mee uit te rollen)
    • 1 el vloeibare margarine
    • 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)
    • 1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor spaghetti bolognese
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 250 g gemengd gehakt
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  2. Leg de plakjes bladerdeeg iets versprongen op elkaar op een met bloem bestoven aanrecht en rol ze uit tot een ronde lap die iets groter is dan de bovenzijde van de ovenschaal.

  3. Pel en snipper de knoflook. Druk het worstvlees uit de velletjes van de worsten.

  4. Verwarm de vloeibare margarine in een ruime braadpan en fruit de knoflook op een laag vuur. Voeg het worstvlees en het gehakt toe en bak in 5-7 minuten bruin. 

  5. Voeg de tomatenblokjes en de inhoud van het zakje kruidenmix toe en roer alles goed om. Temper het vuur en laat alles 5 minuten zachtjes sudderen. Snijd met een scherp mes een X in het midden van het deeg zodat tijdens het bakken de stoom kan ontsnappen.

  6. Doe het gehaktmengsel over in de ovenschaal en bestrooi met de helft van de kaas. Dek af met het deeg en snijd de overhangende randjes eraf. Bestrooi het deeg met de rest van de kaas.
  7. Bak het deeg in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten bruin en knapperig. Neem de ovenschaal uit de oven en laat 10 minuten rusten.
Bron: Knorr

Misschien vind je dit ook wel lekker!