Italiaanse ovenschotel met gehakt en aardappel

Italiaanse ovenschotel met gehakt en aardappel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Italiaanse ovenschotel met gehakt en aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 900 g aardappelschijfjes (voorgekookt)
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1 paprika
    • 1 courgette
    • 50 g
    • kruiden (2 el basilicum, 1 tl tijm, gedroogd)
    • 1 snufje zout en peper
    • 2 el
    • verse koriander (ter garnering)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snipper het uitje en snijd de courgette, paprika en knoflook in kleine stukjes.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe en bak dit 3-4 minuten mee.
  4. Schep dan de paprika en courgette erdoor en bak 5 minuten mee. Voeg de kruiden en tomatenblokjes toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken.
  5. Verdeel een laagje aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep hier vervolgens de gehaktsaus over. Verdeel daarna de rest van de aardappelschijfjes over de saus.

  6. Bestrooi de aardappelschijfjes met de gerapste kaas en zet de ovenschotel ca. 20-25 minuten in de oven.

  7. Garneer de Italiaanse ovenschotel met verse koriander.

Misschien vind je dit ook wel lekker!