Italiaanse ovenschotel

Italiaanse ovenschotel

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Italiaanse ovenschotel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g Italiaanse roerbakgroenten (1 zak)
    • 400 g aardappels
    • 200 g
    • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
    • 120 ml
    • 1 scheut Blue Band Finesse voor Koken
    • 1 teentje knoflook
    • 1 handje geraspte kaas
    • kruidenmengeling (1 el basilicum, 1 tl oregano, 1 tl paprikapoeder)
    • 1 snufje chilipoeder
    • 1 snufje komijnpoeder (optioneel)
    • gehaktkruiden (optioneel)
    • 1 el olie (of vloeibare margarine, + extra om in te vetten)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Kook de aardappelschijfjes voor, zodat ze zo goed als gaar zijn.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de groenten en een fijngeperst teentje knoflook ca. 5 minuten.

  4. Maak ondertussen het gehakt aan met gehaktkruiden.

  5. Als de groenten een beetje zacht zijn geworden, voeg dan het gehakt toe en bak deze rul. Voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe en bak dit 1 minuut mee.

  6. Voeg het water, de kookroom en de kruiden toe en roer alles goed door. Voeg eventueel nog extra kruiden toe zoals een flinke snuf komijnpoeder. Laat het geheel ca. 5 minuten pruttelen.

  7. Doe de gehakt-groentesaus in een ingevette ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover en bestrooi tot slot met wat geraspte kaas.

  8. Zet de Italiaanse ovenschotel ca. 15 minuten in de oven en serveer.

Misschien vind je dit ook wel lekker!