Italiaanse pasta-ovenschotel met pesto

Italiaanse pasta-ovenschotel met pesto

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Italiaanse pasta-ovenschotel met pesto

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g
    • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
    • 1 potje pesto
    • 75 g
    • 1 snufje zout & peper
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 el Italiaanse kruiden
    • verse basilicum (eventueel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

  2. Kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
  3. Giet een scheutje olie in een pan en bak de Italiaanse roerbakgroenten met de Italiaanse kruiden ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg daarna de tomatenblokjes en een snufje zout en peper toe. Laat de saus 5-10 minuten pruttelen, voeg dan de pesto toe en zet het vuur uit.

  5. Meng de gekookte pasta met de saus en schep alles in een ovenschaal.

  6. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet de ovenschotel 15 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Serveer met wat verse basilicum.

Met pasta-ovenschotels kun je eindeloos variëren, probeer bijvoorbeeld eens Felice' tagliatelle met kip.

Lees ook: Zo lang moet je pasta koken

Misschien vind je dit ook wel lekker!