Italiaanse plaatcake met nectarines

Italiaanse plaatcake met nectarines

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Italiaanse plaatcake met nectarines

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 1 citroen
    • 8 nectarines
    • 325 g margarine (ongezouten)
    • 300 g licht bruine basterdsuiker
    • 6 eieren
    • 375 g zelfrijzend bakmeel
    • 6 el abrikozenjam
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. 

  2. Rasp de gele schil van de citroen (ca. 1 theelepel). Was de nectarines en snijd de vruchten in partjes.

  3. Doe de margarine in een kom en klop de eieren er één voor één door. Meng voorzichtig het zelfrijzend bakmeel door het eimengsel en roer het beslag helemaal glad. Klop als laatste de citroenrasp erdoor.

  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier, ook de opstaande rand. Schep het cakebeslag erin en duw hier in mooie rijen de partjes nectarine in.
  5. Bak de plaatcake in het midden van de oven in 45 minuten goudbruin. Haal de bakplaat dan uit de oven en smeer de abrikozenjam over de nog warme cake.

  6.  Serveer de cake warm of koud. Lekker met wat geklopte slagroom.

Heerlijke Italiaanse plaatcake met nectarine maak je met dit recept en Bertolli Ongezouten, abrikozenjam en citroen eenvoudig zelf. Serveer dit feestelijke gerecht uit de Italiaanse keuken als nagerecht, dessert met ijs, tussendoortje of bij een Mediterraanse High Tea. Er is genoeg voor 8 porties.