Italiaanse risotto met gehaktballetjes

Italiaanse risotto met gehaktballetjes

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Italiaanse risotto met gehaktballetjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 blikje mais (à 200 g)
    • 4 el Blue Band Vloeibaar
    • 250 g gesneden snijbonen
    • 200 g wortel (in fijne reepjes)
    • 350 g
    • 1.5 l kruidenbouillon
    • 400 g
    • 15 g
    • 1 el gehaktkruiden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat de mais uitlekken.
  2. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een diepe pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de snijbonen en wortelreepjes 3 minuten op een laag vuur. Voeg de rijst en mais toe en bak deze, onder voortdurend roeren, 2 minuten mee. Roer de bouillon erdoor en laat de rijst in ca. 15 minuten op een laag vuur zachtjes gaar worden. Roer af en toe.
  3. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  4. Meng het gehakt met 2 eetlepels peterselie en de gehaktkruiden. Draai er kleine (soep)balletjes van.
  5. Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  6. Roer de balletjes en wat peper door de risotto. Verdeel het over 4 diepe borden en strooi de rest van de peterselie erover.

Misschien vind je dit ook wel lekker!