Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Ingrediënten voor 2 personen
  • Voor 2-3 kommetjes:

    • 1 blikje tomatenpuree (70gr)
    • 6 tomaten
    • 1 kleine ui
    • 1 teentje knoflook
    • 500 ml
    • 1 bouillonblokje groenten
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1 tl tijm
    • 1 tl oregano
    • 1 snufje zwarte peper
    • 2 el
    • vermicelli (eventueel)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje en de knoflook op een zacht vuurtje aan.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Fruit het uitje aan en voeg de tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut mee en voeg dan de stukjes tomaat toe.

  3. Meng alles goed en laat de stukjes tomaat een paar minuten meebakken. Voeg daarna de kruiden, het water en het bouillonblokje toe. Laat dit ca. 10-15 minuten pruttelen. 

  4. Zet de pan met soep eventueel weer terug op het vuur en voeg de vermicelli toe en laat de soep nog een paar minuten doorkoken.
  5. Voeg de mascarpone toe en pureer de soep met een staafmixer.
  6. Zet de pan met soep eventueel weer terug op het vuur en voeg de vermicelli toe en laat de soep nog een paar minuten doorkoken.
  7. Aantal kcal: 180 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!