Italiaanse torensalade van parmaham, champignons, zongedroogde tomaat en rucola

Italiaanse torensalade van parmaham, champignons, zongedroogde tomaat en rucola

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Italiaanse torensalade van parmaham, champignons, zongedroogde tomaat en rucola

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 courgette
    • 2 zongedroogde tomaten
    • verse basilicum (ca. 10 blaadjes)
    • 8 champignons (gesneden)
    • 1 zakje rucola (100 g)
    • 1 zakje Calvé dressing (Salade Mix Italiaanse kruiden)
    • 1 teentje knoflook
    • 8 plakken parmaham
    • 200 g Parmezaanse kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Maak de dressing volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en snijd de basilicum fijn.

  2. Zet de grillpan op het vuur en laat hem goed warm worden. Gril de courgetteplakjes ca. 2 minuten.

  3. Meng in een kom de dressing met de zongedroogde tomaten, de basilicum en het uitgeperste teentje knoflook. Voeg de plakjes champignon en courgette hieraan toe. Laat dit 15 minuten staan. Haal de plakjes champignon en courgette uit de kom en bewaar de dressing.

  4. Zet een kookring op een bord. Schik daarin als eerste een laagje rucola en achtereenvervolgens een laagje met champignons, courgette, een plakje parmaham, wat Parmezaanse kaas en sluit de toren af met nog een plakje parmaham. 

  5. Verwijder de kookring voorzichtig en giet vlak voor het serveren nog wat dressing over de torentjes.

Bron: Calvé