Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Italiaanse witte bonenschotel met salami, cherrytomaatjes en mozzarella

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g spitskool
    • 2 gele paprika's
    • 4 el pesto's
    • 250 g cherrytomaatjes
    • 75 g plak salami
    • 2 el Bertolli voor koken, bakken en roerbakken
    • 2 potten uitgelekte witte bonen
    • 1 bol mozzarella
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Maak de groenten schoon, snijd de spitskool in repen, de paprika’s in stukjes en halveer de cherrymaatjes. Snijd de salami in blokjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een ruime hapjespan of wok. Bak de spitskool met de paprika, de cherrytomaat en de salami ca. 5 minuten op matig vuur.
  3. Meng het warme groentemengsel in een ovenvaste schaal (van ca. 2 l inhoud) met de witte bonen en de pesto verde. Snijd of scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de ovenschaal. Zet de schaal 20 minuten in het midden van de hete oven.
  4. Zet de bonenschotel op tafel. Verdeel het gerecht aan tafel over 4 warme borden.

Nog zo'n heerlijke bonenschotel: Hollandse bonenschotel uit de oven

Meer food inspiratie: Terug naar Italië

Lees ook: 8 redenen om vaker bonen te eten

Misschien vind je dit ook wel lekker!