Japans wokken

Japans wokken

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Japans wokken

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 rode peper (fijn gehakt)
    • 1 bosuitje
    • 1 scheutje sesamolie
    • 1 broccoli (in roosjes)
    • 1 tl wit sesamzaad
    • 300 g voorgekookte japanse udon
    • 2 el
    • 1 verse wok-zwammetjes of gemengde paddenstoelen
    • 1 verse shiitake
    • 75 g kokosolie
    • 75 ml
    • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
    • 300 g rundvleesreepjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en schep het om met de rode peper en de knoflook. 

  2. Verhit een wok op de wokbrander of de grootste vlam van het gasfornuis. Laat de kokosolie hierin smelten. 

  3. Roerbak, zodra de olie goed heet is, eerst de broccoli en mais. Voeg dan het gekruide vlees toe en bak dit 1 minuut mee. 

  4. Voeg de paddenstoelen toe en blus ze af met een marinade van sojasaus, sesamolie en sherry. 

  5. Voeg als laatste de voorgekookte noedels toe en schep alles goed om tot ook de noedels goed verhit zijn. Verdeel het gerecht over 4 bakjes en garneer met knapperige bosui en sesamzaadjes. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!