Japanse roerbakschotel met tofu

Japanse roerbakschotel met tofu

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Japanse roerbakschotel met tofu

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g naturel tofu (in kleine blokjes)
    • 150 g shi-itake paddenstoelen (in plakjes)
    • 1 winterwortel (in reepjes)
    • 1 ei (losgeklopt)
    • 2 bosuitjes (in smalle ringetjes)
    • 200 g peultjes (gehalveerd)
    • 4 el sesamzaad
    • 100 ml Conimex woksaus teriyaki
    • 300 g
    • 1 el olie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit olie in een wok of braadpan en bak de tofublokjes en paddenstoelen 5 minuten.

  3. Voeg de teriyaki woksaus, 50 ml water, de wortel en peultjes toe, dek de pan af en stoof het gerecht op de kleinste pit 10 minuten of tot het vocht bijna is verdampt.

  4. Schep er op het laatst het losgeklopte ei en de bosuitjes door en verwarm al omscheppend nog 1 minuut.

  5. Strooi het sesamzaad in een vlakke koekenpan en rooster het al omschuddend op halfhoog vuur goudbruin. Schep het sesamzaad door de droge rijst.

  6. Verdeel de rijst over 4 kommen en schep het tofu-groentemengsel erop.

  7. Aantal calorieën: 497 kcal p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!