Javaanse boontjes met kipfilet en rijst

Javaanse boontjes met kipfilet en rijst

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Javaanse boontjes met kipfilet en rijst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bakje Conimex Satésaus Mild (kant-en-klaar) ((400 g))
    • 2 el wokolie
    • 400 g sperziebonen
    • 1 bakje Conimex boemboe Javaanse boontjes ((95 g))
    • 400 g kipfilets
    • 400 g (witte)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd ondertussen de kip in lange repen. En de sperziebonen in tweeën.

  2. Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje olie toe en wok de sperziebonen 3 minuten. Voeg de boemboe Javaanse boontjes en 200 ml heet water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg een deksel op de wok en smoor de boontjes 10 minuten.

  3. Gril de kiprepen in een grillpan 5-6 minuten lichtbruin. Keer geregeld. Schenk de satésaus in een magnetronbestendig schaaltje en verwarm gedurende 2 minuten op 850 watt. Even roeren voor gebruik.

  4. Schep de boontjes, gegrilde kip, een beetje satésaus en de rijst op 4 borden. Verdeel de satésaus over de kip en zet de rest op tafel.

  5. Aantal kcal: 450 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!