Kaas-walnotensoufflé

Kaas-walnotensoufflé

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kaas-walnotensoufflé

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 60 g walnoten (gemalen)
    • 100 g gemalen walnoot-fenegriekkaas
    • 6 biologische eieren
    • 250 ml
    • 20 g
    • 20 g margarine
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. 

  2. Smelt de boter in een sauspannetje met dikke bodem en voeg de bloem toe. Roer tot de bloem goed is opgenomen en een bal vormt die loslaat van de pan.

  3. Voeg beetje voor beetje de warme melk toe. Blijf roeren tot er een dikke en gladde saus ontstaat. 

  4. Neem de pan van het vuur en voeg de kaas toe. Hak de noten middelfijn en voeg de helft bij het mengsel. Houd de andere helft achter voor de garnering.

  5. Splits de eieren, voeg drie dooiers bij de kaassaus en roer tot een gladde saus. Zet deze basissaus apart.

  6. Vet twee kleine ovenvaste schalen in met boter en bestuif met bloem. Klop de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan. 

  7. Meng eerst de helft van de eiwitten door de kaassaus en daarna voorzichtig de rest. Vul de schaaltjes tot tweederde en bestrooi met het achtergehouden walnotenkruim. 

  8. Bak de soufflés iets onder het midden in de oven in 15-20 min. gaar en goudbruin. Open de oven niet tussendoor, dan zakken de soufflés in!