Kaasaardappelen uit de oven

Kaasaardappelen uit de oven

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kaasaardappelen uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • peterselie
    • 1 snufje zeezout
    • 1 el olijfolie
    • bakpapier
    • 4 hele grote aardappels (Big Grillers BBQ)
    • 120 g geraspte gratineer kaas
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen door midden. Snijd er met een scherp mes lengtebanen in waarbij de aardappel niet wordt doorgesneden. Draai de aardappel een slag en snijd er vervolgens weer banen in. Zo ontstaat er een patroon van vierkantjes in de halve aardappel. 

  2. Verwarm de oven voor op 220 ºC. 

  3. Kook ondertussen de aardappelen voor in de magnetron. Spoel de halve aardappelen af, leg ze met het aanhangende water in een schaal en zet de magnetron aan. Prik na een paar minuten of ze gaar aanvoelen en zet ze anders nog even terug. (1 minuut per 100 g aardappel is voldoende op 1400 Watt. Gaar ze per drie delen in ca. 5 minuten.)

  4. Bij het ontbreken van een magnetron, kunnen de aardappelen voorgekookt worden in water of later langer in de oven worden gezet. 

  5. Leg de halve aardappelen naast elkaar op een stuk bakpapier in een ovenschaal. Strooi een snufje zeezout over de aardappelen en besprenkel met olie.

  6. Zet de aardappelen ca. 10 minuten in de oven tot ze mooi bruin worden. Strooi de kaas erover en zet de aardappelen nog 5 minuten terug.

  7. Wanneer de aardappelen niet zijn voorgekookt, ga dan uit van 30-40 minuten op 180 ºC voordat ze gaar zijn.

Misschien vind je dit ook wel lekker!