Kaasfondue met pompoen en champagne

Kaasfondue met pompoen en champagne

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kaasfondue met pompoen en champagne

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten:

    • 1 pompoen
    • 100 ml (of prosecco)
    • 250 g (beaufort of gruyère)
    • zout en peper
    • krieltjes (geblancheerd, om te dippen)
    • champignons (geblancheerd, om te dippen)
    • asperges (geblancheerd, om te dippen)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd het kapje van de pompoen, verwijder de zaadjes en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit zonder de schil te beschadigen (hier serveer je namelijk de fondue in). Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Breng 750 ml lichtgezouten water aan de kook, doe de blokjes pompoen erbij en laat 30 minuten zachtjes garen. Snijd de korst van de kaas en rasp hem fijn.

  3. Mix de pompoen met het water goed fijn. Voeg de kaas en de champagne hieraan toe en roer tot de kaas volledig gesmolten is.

  4. Giet de fondue in de uitgeholde pompoen en breng op smaak met flink wat peper. 

  5. Serveer de fondue samen met de geblancheerde groenten.
  6. Aantal kcal: 400 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!