Kaasfondue zonder wijn

Kaasfondue zonder wijn

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Kaasfondue zonder wijn

Ingrediënten voor 4 personen
  • voor de kaasfondue:

    • 700 g (jonge tot licht belegen kaas)
    • 250 g pittige kaas (bijv. gorgonzola)
    • 100 g
    • 100 g
    • 2 bouillonblokjes (opgelost in 1 liter water)
    • 0.5 teentje knoflook
    • kruiden (peterselie, tijm, oregano en rozemarijn)
  • om te dippen:

    • stokbrood
    • broccoli (in roosjes)
    • bloemkool (in roosjes)
    • 1 komkommer (gesneden)
    • 1 winterpeen (gesneden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding:

  1. Snijd de bloemkool en broccoll in roosjes, de wortel en komkommer in blokjes. Plet en halveer een teentje knoflook en wrijf er de caquelon (fonduepan) mee in.

  2. Rasp de kaas of snijd in blokjes. Smelt de boter in een pan en voeg onder voortdurend roeren de bloem toe tot het een papje wordt. Voeg er de bouillon bij en roer tot een mooie saus. Voeg nu in gedeeltes de kaas toe en laat smelten.

  3. Breng de kaasfondue op smaak met de kruiden.

  4. Schenk de kaasfondue in de caquelon en serveer met het brood en de groente.

Misschien vind je dit ook wel lekker!