Kaasquiche met prei en een tomatensalade

Kaasquiche met prei en een tomatensalade

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kaasquiche met prei en een tomatensalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 30 g Becel Gold
    • 25 g magere kwark
    • 110 g (+ wat extra om uit te rollen)
    • 6 takjes platte peterselie
    • 400 g preien
    • 4 eieren
    • 2 el pompoenpitten
    • 2 el 20+ kaas (geraspt)
    • 500 g rijpe tomaten
    • 2 el magere saladedressing
    • 200 g stokbroden (bruin)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Voor het deeg: snijd de margarine in kleine stukjes. Meng de margarine met de kwark en het volkorenmeel in een kom door elkaar en snijd het met 2 messen door elkaar tot een kruimelig mengsel. Voeg 2-3 eetlepels koud water toe en kneed met koele hand snel tot een soepel deeg. Vorm er een bal van, verpak hem in huishoudfolie en leg het deeg 30 minuten in de koelkast.

  2. Hak intussen de peterselie fijn. Maak de prei schoon en snijd deze in dunne ringetjes. Kook de prei 5 minuten in water. Giet af in een zeef en druk het overtollige water met de bolle kant van een lepel uit de prei.
  3. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop de eieren met ¼ theelepel peper en de helft van de peterselie los. Roer de prei erdoor.
  4. Bestuif het werkvlak met een beetje meel en rol het deel uit tot een cirkel van ca. 21 cm ø en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem van het deeg met een vork op verschillende plaatsen in.
  5. Verdeel het ei-preimengsel over de bodem en bestrooi met de kaas en de pompoenpitten. Bak de quiche in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 35 minuten lichtbruin en gaar.
  6. Was en snijd intussen de tomaten in partjes. Schep de tomaten met de rest van de peterselie en de dressing door elkaar en breng op smaak met peper.
  7. Neem de quiche uit de oven, laat hem even rusten en snijd hem in 4-8 punten. Serveer met het stokbrood. Geef er de tomatensalade bij.
Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!