Kaassoufflé

Kaassoufflé

Mag even duren Iets moeilijker Goedkoop

Kaassoufflé

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 eieren (gesplitst)
    • 40 g
    • 0.5 l halfvolle melk
    • 100 g (geraspt)
    • peper
    • zout
    • nootmuskaat
    • peterselie fijngehakt
    • 50 g margarine
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Splits de eieren. Vet een soufflevorm (22 cm diameter) in met margarine. 

  3. Smelt de rest van de margarine in een pan, voeg de bloem toe en roer het mengsel tot een gladde roux.

  4. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat al roerend acht minuten indikken. Neem van het vuur en laat kort afkoelen.

  5. Roer er vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas door. Voeg eventueel fijngehakte peterselie toe.

  6. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevige sneeuw en spatel voorzichtig door de kaassaus.

  7. Schep het over in de ingevette soufflévorm en bak 35 minuten in de oven. Laat de oven dicht tijdens het bakken, anders zakt de soufflé in.