Kaastaart met kersengelei

Kaastaart met kersengelei

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Kaastaart met kersengelei

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 160 g
    • 1 portie kersen (uit blik)
    • 100 g margarine
    • 2 el
    • 230 g
    • 5 eieren
    • 1 kg kwark
    • 1 zakje vanillepudding
    • 2 el
    • 20 g
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Meng de bloem met de cacao, 50 g suiker en een snufje zout. Maak een kuiltje en breek er 1 ei in. Kneed samen met de margarine tot een bal en wikkel die in vershoudfolie. Leg een half uurtje in de koelkast.

  2. Splits 4 eieren. Meng de dooiers met de kwark, 180 g suiker, de vanillepudding en het citroensap. Klop het eiwit stijf met wat zout. Spatel het door de crème.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Bedek de taartvorm met het deeg en druk de randen wat aan. Schep er de kaascrème in. Zet 1 uur in de oven.

  5. Laat de kersen uitlekken en breng het sap samen met het maïszetmeel aan de kook. Doe er de kersen bij en laat wat afkoelen.

  6. Neem de taart uit de oven. Verdeel er de lauwe kersen over en laat afkoelen. Ontvorm en serveer.

  7. Tip: is er tijdens het eischeiden een stukje eischaal in het eiwit gevallen, haal dit er dan uit met eischaal.

Misschien vind je dit ook wel lekker!