Kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen

Kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen

Mag even duren Makkelijk Duur

Kabeljauw met kaki, paprika, sinaasappel en dille met rijst en snijbonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g (of basmatirijst)
    • 600 g snijbonen
    • 2 kakivruchten
    • 2 rode paprika's
    • 2 sinaasappels
    • 20 g dille vers
    • 400 g kabeljauwfilets
    • 6 el Becel Light (vloeibaar, 60 g)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de snijbonen in lange dunne repen. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de snijbonen de laatste 7 minuten mee. Afgieten en goed laten uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de kaki in partjes, de paprika in ringen. Rasp de schil van de sinaasappels. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd het vruchtvlees boven een diep bord (waarin het sap dat vrijkomt wordt opgevangen) tussen de vliesjes uit en leg ze in het sap op het bord. Hak de dille grof. Snijd de kabeljauw in 4 stukken.
  3. Verwarm de vloeibare margarine in een grote koekenpan en bak de stukken kabeljauw 2 minuten aan elke kant. Neem de vis even uit de pan.
  4. Voeg de paprikaringen en de kaki aan de margarine in de pan toe en bak 3 minuten. Leg de vis er weer bij en voeg de sinaasappelpartjes, het sap, de dille en versgemalen peper naar smaak toe.
  5. Goed doorwarmen en de pan daarbij rustig heen en weer schudden. Meng de sinaasappelzeste en vers gemalen peper naar smaak met de rijst en snijbonen.

Tip: is er (nog) geen kaki te verkrijgen? Vervang de vrucht door appel, mango of (wilde) perik.

Succes verzekerd: Verrukkelijk visje uit de oven

Lees ook: Zo snijd je supersnel een paprika

Lees ook: Eindelijk antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?"

Bron: Becel