Kabeljauw met verse tomatensalsa

Kabeljauw met verse tomatensalsa

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kabeljauw met verse tomatensalsa

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kabeljauwfilet in 4 st.
    • 3 el Becel keuken vloeibaar
    • 1 trostomaat (in stukjes)
    • 1 kleine rode ui (gesnipperd)
    • 1 sinaasappel
    • 700 g winterwortelen (in dunne reepjes)
    • 1 kg kruimige aardappelen
    • 1 avocado (in kleine blokjes)
    • tabasco
    • 2 el (fijngesneden)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng voor de salsa de avocado, de ui, de tomaat, koriander en 2 eetlepels sinaasappelsap. Voeg tabasco, peper en zout naar smaak toe.

  2. Bestrijk de vis met vloeibare margarine en peper en zout naar smaak. Laat de vis in een ovenschaal in een oven op 200 °C in ca. 8 minuten gaar worden.

  3. Roerbak de wortel-reepjes in 1,5 eetlepel vloeibare margarine beetgaar. Schenk de rest van het sinaasappelsap erbij, voeg de rasp en peper en zout naar smaak toe en laat iets inkoken.

  4. Kook de aardappelen met wat zout gaar. Pureer de aardappels met wat kookvocht voor een smeuïge puree. Breng op smaak met peper. Serveer de vis met de salsa, de aardappelpuree en de wortelreepjes.