Kabeljauw uit de oven

Kabeljauw uit de oven

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kabeljauw uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • bosje peterselie
    • 4 stuks kabeljauwfilet
    • 1 kg aardappel
    • citroen
    • 1 tl tijm gedroogd
    • 1 teen knoflook
    • 2 witte boterhammen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Beleg een bakplaat met een vel bakpapier. Vet dit bakpapier in met de 1 el olie en leg de kabeljauwfilets op het papier.

  2. Meng 3 el olie, het kruim van de boterhammen, de peterselie, het citroensap, de knoflook, de tijm en wat zout door elkaar en druk dit stevig in de bovenkant van de vis, zodat het een mooi korstje vormt.
  3. Schil en kook de aardappelen totdat ze gaar zijn.
  4. Zet de vis 10 minuten iets boven het midden van de oven, tot het korstje goudbruin en de vis van binnen net gaar is. Controleer de gaarheid even met de punt van een scherp mes. Als de vis gemakkelijk uit elkaar valt, is hij gaar.
  5. Let op dat de vis tijdens het bakken niet te donker wordt. Als het kruim te snel kleurt, leg dan een velletje aluminiumfolie over de vis.

Misschien vind je dit ook wel lekker!