Kabeljauwhaasje op z'n Italiaans met quinoapilaf met venkel

Kabeljauwhaasje op z'n Italiaans met quinoapilaf met venkel

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Kabeljauwhaasje op z'n Italiaans met quinoapilaf met venkel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 stengels selderij (in boogjes)
    • 1 venkelknol (in staafjes)
    • 500 ml
    • 600 g kabeljauwhaasjes (in porties van 150 g)
    • 1 el Bertolli olijfolie
    • 0.5 el venkelzaadje (gekneusd)
    • snufje zout en peper
    • 2 teentjes
    • 4 takjes
    • scheutje citroensap
    • 1 tl pili pili (vlokken)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Begin met de quinoapilaf. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een steelpan. Sauteer (kort en heet roerbakken) de quinoa en zet apart.

  2. Fruit de ui, de bleekselderij en de venkel in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de quinoa aan de groenten toe. Giet de groentebouillon over de quinoa (alles moet onderstaan). Dek de pan af en laat 15 minuten pruttelen.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Bestrijk de kabeljauwhaasjes met olijfolie, leg ze in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Verdeel het venkelzaad, de pili pili-vlokken en knoflook over de vis. Besprenkel met het citroensap. Laat 15 minuten garen.
  5. Schep op elk bord een portie quinoapilaf met venkel. Leg de vis op de quinoa en garneer met takjes dille.

Misschien vind je dit ook wel lekker!