Kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges

Kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges

Ingrediënten voor 4 personen
    • 800 g witte asperges
    • 500 g kabeljauwhaasjes
    • zout en peper
    • 4 el Becel Olie Blend
    • 8 plakjes katenspek
    • 2 el donkere basterdsuiker
    • 1 tl grof zeezout
    • 4 partjes verse citroen
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden (1-3 cm) eraf. Kook de asperges in weinig water met zout in 10 tot 15 minuten beetgaar. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 cm.

  2. Verdeel de kabeljauwhaas in 4 porties. Bestrooi de kabeljauw met versgemalen zout en peper. Leg steeds 2 plakjes katenspek overlappend naast elkaar. Leg er een portie kabeljauwhaas op en rol de vis in het spek.

  3. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kabeljauwvinken in ca. 4 minuten per kant mooi bruin, krokant en vanbinnen net gaar.
  4. Verhit in een hapjespan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de asperges in 4 minuten mooi bruin. Bestrooi de asperges met de basterdsuiker en laat de suiker op laag vuur smelten; schep de asperges af en toe om.
  5. Verdeel de kabeljauwvinken met de gekarameliseerde asperges over 4 borden. Bestrooi de asperges met het zeezout en maak het gerecht af met schijfjes citroen.

Zo lekker, kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges. Een echt familierecept want de kabeljauw wikkel je in katenspek en is daardoor ook nog eens lekker krokant aan de buitenkant. En met natuurlijk heerlijk gekarameliseerde zoete asperges als snoepjes.

Bron: Knorr