Kalfsblanquette

Kalfsblanquette

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kalfsblanquette

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 kg kalfsvlees (in blokjes)
    • 2 stengels selderij
    • 250 g champignons
    • citroensap
    • 1 kruidentuiltje (peterselie, tijm, laurier)
    • 200 ml
    • 800 ml
    • 4 lente-uien
    • 400 g wortels (jong)
    • 1 snufje peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Breng de kalfsfond aan de kook met het bosje kruiden. Voeg het vlees toe en laat afgedekt 35 tot 40 minuten sudderen.

  2. Maak de groenten schoon. Snijd de wortelen in stukken. Snijd de selderij in boogjes. Snijd de lente-uitjes in ringen, houd wit en groen apart. Snijd de champignons in kwartjes.

  3. Gaar de paddenstoelen in een scheutje citroensap. Kruid met peper en zout. Kook de wortelen, de selderij en het wit van de lente-ui beetgaar in gezouten water.

  4. Schep het vlees uit de pan en verwijder het kruidenmengsel. Laat het vocht inkoken tot de helft. Voeg de room toe en laat even indikken. Schep het vlees en de groenten erbij in de pan. Warm nog even op. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Werk af met het groen van de lente-ui.