Kalfsragout

Kalfsragout

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Kalfsragout

Ingrediënten voor 4 personen
    • 1 kg kalfsstoofvlees
    • 1 sjalot
    • 2 teentjes
    • 4 tomaten
    • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
    • 1 bosje lente-ui
    • 500 ml
    • 1 el bloem
    • olijfolie
    • peper en zout
    • 1 bosje knolraap (jonge)
    • 150 g peultjes
    • 1 bosje wortel
Minder dan 30 minuten + garen

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Schraap de wortelen. Schil de knolraapjes, snijd ze in niet al te kleine blokjes. Snijd het wit van de lente-uien schuin in stukken. Snijd het groen in ringen en houd het apart voor de afwerking. Pel en ontpit de tomaten, snijd ze in stukken.

  2. Verhit wat olie in een stoofpan en bak het kalfsvlees bruin. Voeg sjalot en knoflook toe en roerbak kort. Schep wat van het vet uit de pan. Bestrooi het vlees met de bloem. Roer goed en bak nog 1 minuutje door.

  3. Voeg de tomaten toe. Kruid met peper en zout. Voeg bouillon en kruiden toe. Laat afgedekt zo’n 45 minuten sudderen.

  4. Stoom de groenten apart beetgaar en doe ze bij het vlees. Laat nog even verder garen. Verwijder het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Werk af met het groen van de lente-ui.

Misschien vind je dit ook wel lekker!