Kalfssaucijs met bospeentjes

Kalfssaucijs met bospeentjes

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Kalfssaucijs met bospeentjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 125 ml vleesbouillon van tablet
    • 4 kalfssaucijzen
    • 50 g margarine
    • 1 kg vastkokende krieltjes
    • 1 bos bospeen
    • 2 el
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in water met zout in 20 minuten gaar. Kook de bospeen 5 minuten. 

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de kalfssaucijzen in 8 minuten bruin en gaar.

  3. Smelt in een andere koekenpan de laatste 25 g margarine. Bak de bospeen in 6 minuten bruin en gaar. Bestrooi met zout en peper.

  4. Neem de saucijzen uit de pan. Schenk de bouillon in de pan en roer de aanbaksel met een spatel los. Kook de jus 1-2 minuten in. Voeg de peterselie en peper naar smaak toe.

  5. Giet de krieltjes af. Verdeel de bospeen en kalfssaucijzen over 4 borden. Schep de peterseliejus over het vlees. Serveer met de krieltjes.