Kalfsworstje met bieslookpuree

Kalfsworstje met bieslookpuree

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Kalfsworstje met bieslookpuree

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 tomaten (in partjes)
    • 4 el olijfolie
    • 4 el (geknipt)
    • 1 kg kruimige aardappelen (geschild)
    • 4 kalfssaucijzen
    • 3 uien
    • 200 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kalfssaucijzen in 10-12 minuten goudbruin en gaar.

  3. Snipper 1 ui, snijd de andere 2 uien in ringen. Schuif de worstjes aan de kant en bak de uiringen goudbruin en zacht.
  4. Meng de tomaten met de gesnipperde ui, de resterende 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.

  5. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een fijne puree. Schep er de bieslook met zout en peper naar smaak door. 

  6. Verdeel de bieslookpuree met de saucijzen over 4 borden en serveer met de tomatensalade.